خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





چهره زیبای میکروبها


    چهره زیبای میکروبها

    موضوع : زیست شناسی ,

    در فرهنگ عام از میکروبها بعنوان موجودات ریز ذره بینی خطرناک زشت و ترسناک یاد میشود که همه سعی میکنند از آن دوری کنند و راههای از بین بردن آن را یاد بگیرند.

    ولی این یک طرف قضیه است همه میکروبها خطرناک و مضر نیستند. آنها دارای یک چهره دیگر می باشند که دوست داشتنی, زیبا و خوش رنگ (در محیط آزمایشگاه) و خوشمزه است.

    شاید به جرات بتوان گفت که زندگی انسانها بدون حضور این میکروبها ی مفید, سخت است و حتی امکانپذیر نمی باشد. تعداد آنها زیاد و نقششان بیشمار است. من فقط به ذکر چند نمونه از آنها اکتفا می کنم: باکتری های مفید در بدن انسان - باکتری های مفید در تهیه شور و ترشی - باکتری های مفید در صنعت شیر (تهیه پنیر - ماست - کفیر )- مخمرهای مفید در تهیه ماءشعیر, روغن نباتی, خمیر ترش - کپک در پنیر های کپکی - پروبیوتیک ها.

    این باکتری ها هم سلامت شما را تضمین می کنند و هم با حضورشان در مواد غذایی, باعث بهبود طعم آن شده و احساس خوبی را هنگام تناول غذا, برای شما بوجود می آورند.

    باکتریهای مفید در بدن انسان

    باکتری های مفید بدن یا فلور نرمال, باکتری هایی هستند که مانع فعالیت قارچ ها و باکتری های مضر دیگر می شوند. بر روی سطح پوست, مخاط گوش, مخاط بینی, مخاط دستگاه تناسلی, مخاط چشم و لابه لای موی سر زندگی می کنند.

    گروهی دیگر از باکتری های مفید بدن, در درون روده, زندگی می کنند. به سطح روده می چسبند. کار آنها, تجزیه و از بین بردن مواد سمی, محافظت از دستگاه گوارش در برابر عفونت ها, پاکسازی مواد زائد از دیواره روده, تولید ویتامین های ضروری بدن, کمک به بالا رفتن سیستم ایمنی بدن می باشد. میزان این باکتری ها با مصرف مواد شیمیایی, داروها و آنتی بیوتیک ها, رژیم غذایی بد, کم شده و در نهایت باعث ایجاد ناراحتی و بیماری در بدن می گردد.

    و اما باکتری های خوشمزه

    باکتری های مفید در صنایع شور و ترشی سازی

    با حضور تعدادی از باکتری های مفید است که سبزیجات, تبدیل به شور و ترشی می شوند. فعالیت باکتری در این محیط و تولید بعضی مواد ازخود, باعث عمل آمدن شور و ترشی می گردد.

    مخمرها

    مخمر یک قارچ میکروسکوپی ست که در شرایط مناسب خودش, تکثیر زیادی دارد. در صنایع غذایی بعد عمل آمدن محصول, با گرما دادن و یا پاستوریزه کردن, رشد آن را متوقف می کنند. از مخمر در تهیه روغن نباتی, خمیر ترش برای شیرینی و نان, ماءالشعیر و ... استفاده می شود.

    پنیر

    با اضافه کردن از یک نوع باکتری خاص به شیر, پنیر, تهیه می کنند. این باکتری دارای انواع و اقسام متفاوتی ست که پنیرهایی با طعم و قوام گوناگون بوجود می آید.

    پنیرهای کپکی

    کپک ها نیز از گروه قارچ های میکروسکوپی می باشند. حتما" در مورد پنیرهای کپکی شنیده اید. پنیرهای کپکی, پنیرهایی هستند که برای عمل آوردنشان از نوعی کپک خاص استفاده می شود. این پنیرها جزو گرانترین و لذیذترین پنیرها, محسوب می شوند و برای کسانی که در طعم پنیر تخصص دارند, یک شاهکار می باشد.

    ماست

    برای تولید ماست, باکتریهای خاصی را در داخل شیر, کشت می دهند. معمولا این باکتری ها نوعی پروبیوتیک هستند. تحت شرایط خاص دمایی, باکتری ها, قند موجود در شیر را تجزیه کرده و اسید لاکتیک تولید می کنند. بدلیل این اسید, ph شیر تغییر کرده و پروتئین های موجود در شیر به صورت توده جامدی در می آیند.

    پروبیوتیک

    پروبیوتیک به معنای برای زندگی است. باکتری های مفیدی هستند که در تهیه ماست و کفیر و سایر مواد غذایی به کار می روند. این باکتری به فلور نرمال روده اضافه شده و کارایی بدن را بالا می برند.

    پروبیوتیک ها به هضم غذا کمک می کنند. مانع از ایجاد عفونتهای باکتریایی روده, معده, زخم اثنی عشر و آلرژی پوستی می شوند. در درمان این نوع عفونت ها و کولیت های روده نقش بزرگی دارند. حتی پروبیوتیک ها را می توان جایگزین آنتی بیوتیک کرد چون سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند.

    پروبیوتیک هم به صورت کپسول و هم مخلوط با مواد غذایی در بازار موجود می باشد. مواد غذایی که به آن پروبیوتیک اضافه می کنند: شیر, ماست, پنیر, کفیر و گز. گز پروبیوتیک یک شاهکار از این باکتری ست.

    کفیر یک نوع ماست نوشیدنی ست. این نوشیدنی که همه آن را بعنوان دوغ می شناسند, روده را تحت تاثیر خود قرار می دهد. هیچ ماستی از نظر مواد غذایی, توان رقابت با آن را ندارد. کفیر حاوی پروبیوتیک است که با ماست سنتی متفاوت می باشد. علاوه بر باکتری های پروبیوتیک, مخمرهای مفید نیز در کفیر موجود می باشد. این مخمرها و باکتری ها, باکتریهای مضر روده و دستگاه گوارشی را از بین می برد و در نهایت مقاومت بدن را در برابر عوامل بیماری زا بیشتر می کند.

    موز - عسل - سیر - پیاز, موادی هستند که رشد پروبیوتیک ها را بیشتر و تاثیر آنها را بهتر می کنند.

    این فقط شرح کوچکی از فعالیتهای این موجودات ریز دوست داشتنی و خوشمزه بود. هر روز محققان, یک خاصیت معجزه آسا از آنها را نقل می کنند. امید است که این میکروبها جایگزین مواد شیمیایی در چرخه صنایع, مخصوصا صنایع غذایی شوند.

     


    این مطلب تا کنون 17 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : باکتری ,پروبیوتیک ,مفید ,مواد ,روده ,غذایی ,مواد غذایی ,پنیرهای کپکی ,مواد شیمیایی ,آنتی بیوتیک ,صنایع غذایی ,
    چهره زیبای میکروبها

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده